Janssons frestelse
Traditionell Jansson Frestelse på Leif Mannerströms recept. Färdig att grädda i ugnen.
Finns hos Ica, Coop, Willys, Hemköp, City Gross
Förpackningen sorteras som papper.
Näringsvärden
| Per portion (150g) | Per 100g | |
|---|---|---|
| Energi KJ | 1 126.5 | 751.0 |
| Energi kcal | 270 | 180.0 |
| Fett | 21 g | 14.0 g |
| varav mättat fett | 11.4 g | 7.6 g |
| Kolhydrater | 16.5 g | 11.0 g |
| varav sockerarter | 3.2 g | 2.1 g |
| Fiber | 2 g | 1.3 g |
| Protein | 4.1 g | 2.7 g |
| Salt | 1.4 g | 0.91 g |
Innehållsförteckning
Potatis, GRÄDDE, lök (stekt i rapsolja), kryddad sillfilé [SILL* 4,8% (Clupea harengus), vatten, socker, salt, ättika, kryddor], ansjovis [SKARPSILL* 1,3 %(Sprattus sprattus), socker, salt, ättika, kryddor], potatisstärkelse, kryddor, konserveringsmedel E223(SULFIT). Total fiskmängd: 6,1%. *Fångstzon: FAO 27.
Förvaring
-24°C
-18°C
365 dagar
Tillagningsanvisningar
Ugn: 175ºC 70 min. Förvärm ugnen till 175°C. Drag av plastfilmen och placera den frysta formen i mitten av ugnen. Vrid formen efter halva tiden för jämnare gräddning. Låt rätten vila 5 min för värmeutjämning. Känn efter med en gaffel att potatisen är färdiglagad. Alla ugnar är olika, så tiden kan variera. Varmluftsugn 175ºC 50 min. Förvärm ugnen till 175°C. Drag av plastfilmen och placera den frysta formen i mitten av ugnen. Vrid formen efter halva tiden för jämnare gräddning. Låt rätten vila 5 min för värmeutjämning. Känn efter med gaffel att potatisen är färdiglagad. Alla ugnar är olika, så tiden kan variera.