Ostekta kåldolmar
Fyra kåldolmar, handrullade i Köket i Källby, färdiga att steka
Finns hos ICA, Coop, Hemköp, City Gross
Förpackningen sorteras som papper.
Näringsvärden
Per portion (100g) | Per 100g | |
---|---|---|
Energi KJ | 485 | 485.0 |
Energi kcal | 116 | 116.0 |
Fett | 6.9 g | 6.9 g |
varav mättat fett | 2.8 g | 2.8 g |
Kolhydrater | 8.9 g | 8.9 g |
varav sockerarter | 2.6 g | 2.6 g |
Fiber | 1.5 g | 1.5 g |
Protein | 4.6 g | 4.6 g |
Salt | 1.4 g | 1.4 g |
Innehållsförteckning
Vitkål (50%), gris*- och nötkött* (23%), vatten, ris, potatis, potatisflingor, potatismjöl, salt, socker, kryddor. *Ursprung: EU.
Förvaring
-24°C °C
-18°C °C
488
Tillagningsanvisningar
Stekpanna: Bryn de frysta kåldolmarna i smör i stekpannan. Vänd dem ofta så att kålen får färg. Slå sedan några skedar vatten eller buljong i pannan och efterstek under lock i ca 40 minuter på svag värme. Ugn 150ºC: Lägg de frysta kåldolmarna i en ugnsfast form. Hyvla lite smör över. Sätt in i ugnen och värm i 50 minuter tills kåldolmarna är klara. Kärntemperaturen ska vara ca 72 grader, mät gärna med en stektermometer. Täck med folie de sista 10 minuterna.