Janssons frestelse
Traditionell Jansson Frestelse på Leif Mannerströms recept. Färdig att grädda i ugnen.
Finns hos Ica, Coop, Willys, Hemköp, City Gross
Förpackningen sorteras som papper.
Näringsvärden
Per portion (150g) | Per 100g | |
---|---|---|
Energi KJ | 1 008 | 672.0 |
Energi kcal | 241.5 | 161.0 |
Fett | 16.5 g | 11.0 g |
varav mättat fett | 9.2 g | 6.1 g |
Kolhydrater | 17.7 g | 11.8 g |
varav sockerarter | 2.6 g | 1.7 g |
Fiber | 2.1 g | 1.4 g |
Protein | 4.3 g | 2.9 g |
Salt | 1.7 g | 1.1 g |
Innehållsförteckning
Potatis, GRÄDDE, lök (stekt i rapsolja), kryddad sillfilé [SILL* (Clupea harengus), vatten, socker, salt, ättika, kryddor], ansjovis (1 ,8%)SKARPSILL* (Sprattus sprattus), socker, salt, ättika, kryddor], potatisstärkelse, kaviar[rom från TORSK (Gadus morhua), socker, salt, rapsolja, tomatpuré, potatisfiber, kryddor, lök], kryddor, konserveringsmedel E223(SULFIT), citronsyra, äppelsyra. Total fiskmängd: 9,5%. *Fångstzon: FAO 27.
Allergener
Svaveldioxid eller sulfit
Fisk
Förvaring
-24°C °C
-18°C °C
365.0
Tillagningsanvisningar
Ugn: 175ºC 70 min. Förvärm ugnen till 175°C. Drag av plastfilmen och placera den frysta formen i mitten av ugnen. Vrid formen efter 40 min för jämnare gräddning. Låt rätten vila 5 min för värmeutjämning. Känn efter med gaffel att potatisen är färdiglagad. Varmluftsugn 175ºC 50 min. Förvärm ugnen till 175°C. Drag av plastfilmen och placera formen den frysta formen i mitten av ugnen. Vrid formen efter 25 min för jämnare gräddning. Låt rätten vila 5 min för värmeutjämning. Känn efter med gaffel att potatisen är färdiglagad. Alla ugnar är olika, så tiden kan variera.