Wallenbergare

Kalvfärsbiffar med gräddsås och potatismos serveras med gröna ärtor.Receptet är framtaget tillsammans med Leif Mannerström

Portionsstorlek 420 gram
portion En portion

Näringsvärde (100 g)

Choose to show details per:

Energi KJ
625
Energi kcal
149
Fett
11 g
- varav mättat fett
4.3 g
Kolhydrater
7.9 g
- varav sockerarter
1.8 g
Fiber
1.7 g
Protein
5.4 g
Salt
1 g

Allergiinformation

Läs alltid på förpackningen för aktuell innehållsdeklaration

Tillagning

Tillagning i mikrovågsugn 750W. Stick några hål i plastfolien som täcker formen. Värm i mikrovågsugn i ca 6-7 minuter. Låt stå någon minut så att värmen fördelar sig innan plastfolien tas bort. Ugn 150°C: Lägg över den frysta rätten från plasttallriken till en ugnsfast form.Värm i ca 35 minuter. Lägg upp på tallrik och servera. Tiden kan variera något beroende på mikrons effekt/kapacitet.

Tips

Tips: Vill du förkorta tiden för uppvärmning så kan rätten förvaras i kylskåp några timmar innan du ska värma den.

Ingredienser

Potatis, kalvkött (14 %), GRÄDDE, ärtor, köttfond(vatten, kyckling, nöt-och griskött, salt), ströbröd(VETEMJÖL, salt)), vatten,lök, MJÖLK, rapsolja, ÄGG, VETEMJÖL, SMÖR, modifierad VETESTÄRKELSE, sirap, salt, SOJASÅS(vatten, SOJABÖNOR, VETE, salt), tomatpuré, socker, kryddor, vitvinsvinäger, persilja.