Wallenbergare

Kalvfärsbiffar med gräddsås och potatismos serveras med gröna ärtor. Receptet är framtaget tillsammans med Leif Mannerström.

portion En portion

Näringsvärde (100 g)

Choose to show details per:

Energi KJ
617
Energi kcal
147
Fett
10 g
- varav mättat fett
4.3 g
Kolhydrater
7.8 g
- varav sockerarter
1.6 g
Fiber
1.3 g
Protein
2.6 g
Salt
1 g

Allergiinformation

Läs alltid på förpackningen för aktuell innehållsdeklaration

Tillagning

Tillagning i mikrovågsugn 750W. Tag tallriken ur ytterförpackningen. Stick några hål i plastfolien som täcker formen. Värm i mikrovågsugn 750 W i ca 6-7 minuter. Låt stå någon minut för temperaturutjämning. Drag av plastfolien och servera. Ugn 150°C: Läggöver den frysta rätten från papperstallriken till en ugnsfast form. Värm i ca 35 minuter. Lägg upp på tallrik och servera. Tiden kan variera något beroende på ugnens effekt/kapacitet.

Ingredienser

Potatis, kalvkött* (14%), vatten, GRÄDDE, ärtor, MJÖLK, lök, rapsolja, ÄGG, SMÖR, kycklingfond (vatten, kyckling, salt), ströbröd (VETEMJÖL, vatten, salt, jäst), stekt lök (stekt i rapsolja),modifierad VETESTÄRKELSE, salt, VETEMJÖL, tomatpuré, svartvinbärspuré, SOJASÅS (vatten, SOJABÖNOR, VETE, salt) kryddor (bl. a persilja, muskotnöt), socker, farinsocker, vitvinsvinäger. *Ursprung: EU.