Wallenbergare
Kalvfärsbiffar med gräddsås och potatismos serveras med gröna ärtor. Receptet är framtaget tillsammans med Leif Mannerström.
Näringsvärde (100 g)
Choose to show details per:
- Energi KJ
- 617
- Energi kcal
- 147
- Fett
- 10 g
- - varav mättat fett
- 4.3 g
- Kolhydrater
- 7.8 g
- - varav sockerarter
- 1.6 g
- Fiber
- 1.3 g
- Protein
- 2.6 g
- Salt
- 1 g
Allergiinformation
Läs alltid på förpackningen för aktuell innehållsdeklaration
Tillagning
Tillagning i mikrovågsugn 750W. Tag tallriken ur ytterförpackningen. Stick några hål i plastfolien som täcker formen. Värm i mikrovågsugn 750 W i ca 6-7 minuter. Låt stå någon minut för temperaturutjämning. Drag av plastfolien och servera. Ugn 150°C: Läggöver den frysta rätten från papperstallriken till en ugnsfast form. Värm i ca 35 minuter. Lägg upp på tallrik och servera. Tiden kan variera något beroende på ugnens effekt/kapacitet.
Ingredienser
Potatis, kalvkött* (14%), vatten, GRÄDDE, ärtor, MJÖLK, lök, rapsolja, ÄGG, SMÖR, kycklingfond (vatten, kyckling, salt), ströbröd (VETEMJÖL, vatten, salt, jäst), stekt lök (stekt i rapsolja),modifierad VETESTÄRKELSE, salt, VETEMJÖL, tomatpuré, svartvinbärspuré, SOJASÅS (vatten, SOJABÖNOR, VETE, salt) kryddor (bl. a persilja, muskotnöt), socker, farinsocker, vitvinsvinäger. *Ursprung: EU.