Kålpudding

Kålpudding med sås på Mannerströms vis.

Portionsstorlek 250 gram
Förpackningsstorlek 1000 gram
portion Flera portioner

Näringsvärde (100 g)

Choose to show details per:

Energi KJ
480
Energi kcal
120
Fett
7.5 g
- varav mättat fett
2.5 g
Kolhydrater
8.2 g
- varav sockerarter
4.8 g
Fiber
0.9 g
Protein
4.8 g
Salt
1 g

Allergiinformation

Läs alltid på förpackningen för aktuell innehållsdeklaration

Tillagning

Ugn: Förvärm ugnen till 200°C Ställ folieformen i mitten av ugnen. Fryst:Värm i ca 70-80 minuter. Täck gärna över med folie om kålen får för mycket färg. Kontrollera att kålpuddingen är färdiggräddad. Ta ut formen ur ugnen och låt stå i 5 minuter för temperaturutjämning gärna under folie. Varmluftsugn: Förvärm ugnen till 200°C Ställ folieformen i mitten av ugnen. Fryst: Värm i ca 70-80 minuter. Täck gärna över med folie om kålen får för mycketfärg. Kontrollera att kålpuddingen är färdiggräddad. Ta ut formen ur ugnen och låt stå i 5 minuter för temperaturutjämning gärna under folie. Alla ugnar är olika, så tiden kan variera.

Tips

Späd gärna såsen med vatten mot slutet av uppvärmningstiden.

Ingredienser

Vitkål, nöt- och griskött (22%), vatten, sirap, lök, ströbröd (VETEMJÖL, salt), ÄGG, rapsolja, VETEMJÖL, salt, färgämne (karamelliserat socker), kryddor.