Kalops

Tärnat nötkött i en klassisk kalopssås serveras med potatismos och morötter

Portionsstorlek 400 gram
portion En portion

Näringsvärde (100 g)

Choose to show details per:

Energi KJ
388
Energi kcal
93
Fett
3.2 g
- varav mättat fett
1.3 g
Kolhydrater
8.5 g
- varav sockerarter
1.7 g
Fiber
1 g
Protein
5.6 g
Salt
1.1 g

Allergiinformation

Läs alltid på förpackningen för aktuell innehållsdeklaration

Tillagning

Tillagning i mikrovågsugn 750W. Stick några hål i plastfolien som täcker formen. Värm i mikrovågsugn i ca 6-7 minuter. Låt stå någon minut så att värmen fördelar sig innan plastfolien tas bort. Ugn 150°C: Lägg över den frysta rätten från plasttallriken till en ugnsfast form. Värm i ca 30 minuter. Lägg upp på tallrik och servera. Tiden kan variera något beroende på mikrons effekt/kapacitet.

Tips

Tips: Vill du förkorta tiden för uppvärmning så kan rätten förvaras i kylskåp några timmar innan du ska värma den. Tiden kan variera något beroende på ugnens effekt/kapacitet.

Ingredienser

Potatis, vatten, nötkött(18%), morot, köttfond(vatten, kyckling, nötkött, salt), MJÖLK, lök, rapsolja, SMÖR, modifierad stärkelse, salt, tomatpuré, färgämne(sockerkulör), potatismjöl, socker,kryddor(bl.a. kryddpeppar, lagerblad, kryddnejlikor), druvsocker, vitvinsvinäger, persilja.