Kåldolmar
Våra goda kåldolmar rullas fortfarande för hand i Källby.
Näringsvärde (100 g)
Choose to show details per:
- Energi KJ
- 485
- Energi kcal
- 116
- Fett
- 6.9 g
- - varav mättat fett
- 2.8 g
- Kolhydrater
- 8.9 g
- - varav sockerarter
- 2.6 g
- Fiber
- 1.5 g
- Protein
- 4.6 g
- Salt
- 1.4 g
Allergiinformation
Läs alltid på förpackningen för aktuell innehållsdeklaration
Tillagning
Stekpanna: Bryn de frysta kåldolmarna i smör i stekpannan. Vänddem ofta så att kålen får färg. Slå sedan några skedar vatten eller buljong i pannan och efterstek under lock i ca 40 minuter på svag värme. Ugn 150ºC: Lägg de frysta kåldolmarna i en ugnsfast form. Hyvla lite smör över. Sätt in i ugnen och värm i 50 minuter tills kåldolmarna är klara. Kärntemperaturen ska vara ca 72 grader, mät gärna med en stektermometer. Täck med folie de sista10 minuterna.
Tips
Gör en sås på den goda stekskyn och servera läckerheterna. Rikligt med rårörda lingon till - det är inte dumt det! Smaklig måltid.
Ingredienser
Vitkål (50%), gris*- och nötkött* (23%), vatten, ris, potatis, potatisflingor, potatismjöl, salt, socker, kryddor. *Ursprung: EU.