Kåldolmar

Våra goda kåldolmar rullas fortfarande för hand i Källby.

Portionsstorlek 100 gram
Förpackningsstorlek 400 gram
portion Flera portioner

Näringsvärde (100 g)

Choose to show details per:

Energi KJ
485
Energi kcal
116
Fett
6.9 g
- varav mättat fett
2.8 g
Kolhydrater
8.9 g
- varav sockerarter
2.6 g
Fiber
1.5 g
Protein
4.6 g
Salt
1.4 g

Allergiinformation

Läs alltid på förpackningen för aktuell innehållsdeklaration

Tillagning

Stekpanna: Bryn de frysta kåldolmarna i smör i stekpannan. Vänddem ofta så att kålen får färg. Slå sedan några skedar vatten eller buljong i pannan och efterstek under lock i ca 40 minuter på svag värme. Ugn 150ºC: Lägg de frysta kåldolmarna i en ugnsfast form. Hyvla lite smör över. Sätt in i ugnen och värm i 50 minuter tills kåldolmarna är klara. Kärntemperaturen ska vara ca 72 grader, mät gärna med en stektermometer. Täck med folie de sista10 minuterna.

Tips

Gör en sås på den goda stekskyn och servera läckerheterna. Rikligt med rårörda lingon till - det är inte dumt det! Smaklig måltid.

Ingredienser

Vitkål (50%), gris- och nötkött (23%), vatten, ris, potatis, potatisflingor, potatismjöl, salt, socker, kryddor.