Janssons Frestelse

Grädda i ugnen och servera.

Portionsstorlek 150 gram
Förpackningsstorlek 600 gram
portion Flera portioner

Näringsvärde (100 g)

Choose to show details per:

Energi KJ
672
Energi kcal
161
Fett
11 g
- varav mättat fett
6.1 g
Kolhydrater
11.8 g
- varav sockerarter
1.7 g
Fiber
1.4 g
Protein
2.9 g
Salt
1.1 g

Allergiinformation

Läs alltid på förpackningen för aktuell innehållsdeklaration

Tillagning

Ugn: 175ºC 70 min. Förvärm ugnen till 175°C. Drag av plastfilmen och placera formen i mitten av ugnen. Vrid formen efter 40 minför jämnare gräddning. Låt rätten vila 5 min för värmeutjämning. Känn efter med gaffel att potatisen är färdiglagad. Varmluftsugn 175ºC 50 min. Förvärm ugnen till 175°C. Drag av plastfilmen och placera formen i mitten av ugnen. Vrid formen efter 25 min för jämnare gräddning. Låt rätten vila 5 min för värmeutjämning. Känn efter med gaffel att potatisen är färdiglagad. Alla ugnar ärolika, så tiden kan variera.

Ingredienser

Potatis, GRÄDDE, lök (stekt i rapsolja), kryddad sillfilé [SILL* (Clupea harengus), vatten, socker, salt, ättika, kryddor], ansjovis (1 ,8%)SKARPSILL* (Sprattus sprattus), socker, salt, ättika, kryddor], potatisstärkelse, kaviar[rom från TORSK (Gadus morhua), socker, salt, rapsolja, tomatpuré, potatisfiber, kryddor, lök], kryddor, konserveringsmedel E223(SULFIT), citronsyra, äppelsyra. Total fiskmängd: 9,5%. *Fångstzon: FAO 27.