Wichudaporn i Köket i Källby.

Asiatiska favoriter av Wichudaporn

Wichudaporn är född och uppvuxen i Thailand, men har bott i Sverige i snart 10 år. Matintresset har alltid funnits där, men den typiskt svenska maten lärde hon sig laga av just Leif Mannerströms matlagningsprogram på TV.

Tillsammans med Dafgårds kockar har Wichudaporn tagit fram våra tre nya Lean-rätter, där hon med sin kompetens och yrkesskicklighet fått fram de genuint asiatiska smakerna.

Smakupplevelse av Thailand

– ”Ända sedan jag var liten har jag stått bredvid min mamma i köket. Det är hon som har lärt mig allt om thailändsk matlagning – där bra råvaror och mycket smak är det allra viktigaste. De här rätterna har jag, tillsammans med Dafgårds lagat från grunden för att du ska få en smakupplevelse av Thailand på bara några få minuter. Smaklig måltid!”
– Wichudaporn.

Här är våra nya asiatiska rätter:

Chicken Teriyaki

Saftig kycklingfilé i smakrik teriyakisås smaksatt med bland annat mushroomsoja, ostronsås, apelsinjuice och honung. Serveras med kokta nudlar och spröd broccoli.

Chicken Pad Thai

Saftig kycklingfilé med thailändsk pad thaisås smaksatt med bland annat mushroomsoja, ostronsås, tamarind och vitlök. Serveras med kokta nudlar samt morötter och blomkål.

Chicken Panang

Saftig kycklingfilé med het panangcurry smaksatt med bland annat kokosmjölk och röd currypasta. Serveras med en mix av basmati- och svartris samt paprika och bambuskott.