Om oss

Välkommen till Köket i Källby!

Det är i Köket i Källby vi lagar all vår goda mat. Precis som i vilket kök som helst finns här grytor, pannkakslaggar och ugnar. Den stora skillnaden är att vi mäter det mesta i ton, istället för gram, annars är mycket sig likt.

Det som började redan 1937 hemma hos Gunnar Dafgård är idag ett modernt storföretag med kunder över hela världen och ett gediget matkunnande.

Dafgårds är ett familjeföretag i tredje generationen, som så småning om ska lämnas över till nästkommande led. Därför känns det naturligt och rätt att ta ansvar för miljön i allt vi gör. Ända från starten har hållbarhet varit en självklar del av vårt sätt att arbeta.    

Vår vision

Ett familjeföretag...
• Många familjer har, i flera generationer, bidragit till vad Dafgårds är idag – medarbetare, leverantörer och ägare

• Dafgårds är ett familjeföretag – så ska det förbli

• Vi på Dafgårds är engagerade, ansvarstagande och vi visar varandra respekt – många av oss är:

"Made in Källby"
...i Källby...
• Det ska vara säkert att arbeta i Källby

• Vi värnar om våra och andras resurser – hållbarhet och sparsamhet är viktigt för oss

• Vi investerar i våra medarbetare, teknik och marknaden – det görs i takt med att vi växer

• Dafgårds ligger i Källby - så ska det förbli:
"We love Källby"
...på en global matmarknad.
• Vi är lyhörda för nya önskemål från marknaden – kunden är vår arbetsgivare

• För att lyckas måste vi vara bättre än våra konkurrenter

• När Gunnar Dafgård startade ”torgade” han i Lidköping – nu konkurrerar vi med globala matföretag över hela världen:


"We compete globally"

Våra
Framgångsrecept

Vårt sätt att arbeta går alltid i enlighet med vår filosofi. Här har vi sammanfattat vår filosofi i sex framgångsrecept, som vi hoppas du finner välsmakande!

Vi har sett framåt i mer än åttio år. Vi letar ständigt efter nya metoder, nya trender och nya smaker, så att vi kan fortsätta laga god, hållbar och efterfrågad mat åt dig även i framtiden.

Mat ska vara god! Smaken tummar
vi aldrig på, oavsett hur många
portioner det handlar om. Därför
gör vi nästan allt från grunden i vårt
eget kök och levererar. Då vet vi att
det blir som vi har tänkt. 

Det är i Köket i Källby allting händer. Här har vi samlat all vår kompetens. Envisa inköpare, smaksäkra produktutvecklare, noggranna kvalitetsgranskare – totalt över tusen hängivna medarbetare som älskar mat!

Tack vare att vi lagar så mycket åt så många har vi blivit bra på att hushålla – inget går till spillo i onödan. Krokiga baguetter blir till ströbröd, broccolistjälkar och färs som blir över passar perfekt i våra pajer, och så vidare   – till glädje för hela planeten!

När du väljer Dafgårds väljer du ett företag som tar livsmedelshygien och säkerhet på största allvar. Våra egna laboratorier genomför regelbundet ursprungskontroller och kvalitetstester så du kan vara säker på att maten är lika trygg som den är god.

Matglädjen är viktigt för oss – och det tror vi den är för dig också. För när man är glad gör man ett bättre jobb. Därför vågar vi också vara personliga, mitt i allt det professionella. Det ska vara enkelt, trivsamt och tryggt att välja oss!

Källbyprinciperna beskriver hur vi agerar och hur vi behandlar varandra. Oavsett var i Köket i Källby
du bidrar gäller följande principer. Helt enkelt hur vi är som människor.

Långsiktighet

Vi är beredda att ta långsiktiga beslut, även om det kan vara jobbigt i nuet. Det gäller att planera på lång sikt samtidigt som vi är redo att med fantasi och kombinationsförmåga möta dagsaktuella krav.

Ägandeskap

Vi tar alltid ansvar och personligt ägandeskap. Vi löser problem så dem förblir lösta. Oavsett vad det gäller låter vi aldrig något trilla mellan stolarna eller säger ”det är inte mitt jobb”. 
Snabba beslut

Alla beslut finns i Källby. Vi kan därför göra våra kunder nöjda snabbare än andra. Vi går inte och väntar på att bli tillfrågade utan skapar tillfällen till såväl stora som små beslut. Rätt beslut tar vi genom att ha data som underlag.

Ärlighet

Vi är raka med varandra och säger till när vi inte håller med. Vi ska jobba tillsammans länge. Då är det viktigt att ärlighet genomsyrar alla våra relationer.

Får saker gjort

Det räcker inte bara med snabba beslut. Vi måste få mycket gjort. Vi kommer ibland göra misstag. Bara den som inte försöker gör inga misstag.

Respekt

Vi respekterar varandra och behandlar andra som vi själva vill bli behandlade. Vi kan tycka olika men respekt visar vi alltid.

Prestigelöshet

Vi är prestigelösa och beredda att ändra på beslut. Det som var sant igår behöver inte vara sant idag. Snabba beslut, men också beredskap att vara flexibel och ompröva beslut, är ett måste för utveckling.

Sparsamhet

Vi vill hela tiden åstadkomma mer med mindre. Arbetet med att ta bort förluster slutar aldrig. Sparsamheten gäller inte bara i Källby, vi värnar om jordens resurser och slösar inte på något sätt.

Öppenhet

Precis som mat, är framgång en färskvara. Vi slutar aldrig lära oss och slutar aldrig hjälpa andra att lära sig. Att ligga i teknisk framkant har tagit oss dit vi är idag, men historisk framgång har inget värde imorgon. För att bli framgångsrika imorgon omfamnar vi nya idéer, oavsett var de kommer ifrån.

Ständiga förändringar

Samhället genomgår stora förändringar och med det kommer förändrade matvanor. För att vara framgångsrik över tid krävs därför ständig förändring. Vi välkomnar förändring*. Ett sätt att klara det är Myrstegsmetoden. Myrsteg är små men starka. Vi tar ett steg i taget. På så sätt blir vi lite bättre, varje dag, överallt.

*Har du förslag på hur vi kan förbättra Källbyprinciperna? Hör gärna av dig!

Hållbarhetsredovisning