Försäljningschef KAM Restaurang och Storkök (R&S)

Deadline 24 feb, 2019
Region Källby

Dafgårds är inne i en mycket stark tillväxtfas och gjorde under 2018 ännu ett rekordår. Det görs flera investeringar i nya produktionslinjer för att vi ska kunna fortsätta växa i framtiden. Köket i Källby står aldrig stilla och med företagets framgång kommer också behovet av fler duktiga medarbetare.

Vi söker nu en engagerad Försäljningschef som ansvarar för att driva en lönsam försäljningstillväxt inom segmenten hotell, contract catering, restaurangkedjor, hotell, travel catering, äldreomsorg samt offentlig verksamhet. Du rapporterar till Försäljning- och Marknadsdirektör och tjänsten är placerad i Källby.

Arbetsuppgifter

I rollen som Försäljningschef kommer Du arbeta i ett tätt sammansvetsat team där alla funktioner arbetar nära varandra och beslutsvägarna är korta. Du kommer ansvara för vår KAM-avdelning med bl.a. 5 Key Account Managers och en support funktion. Som Försäljningschef har du en nyckelroll och det viktigaste uppdraget är att leda och utveckla ditt team för att uppnå försäljningsområdets offensiva sälj- och lönsamhetsmål.

I första skede är fokus på strategiskt viktiga affärsrelationer och nya kunder. Du ansvarar för att proaktivt planera och driva utvecklingen av försäljningsarbetet. I dialog med dina medarbetare sätter du mål och budget för varje KAM utifrån vår affärsplan, följer upp resultat och säkerställer att nödvändiga åtgärder vidtas. Du fattar ekonomiska beslut inom budget och attestramar och du har fullt personalansvar för dina medarbetare.

I arbetet med att ytterligare positionera Dafgårds på marknaden och för att skapa en långsiktigt stark verksamhet arbetar du affärsmässigt för att utveckla företagets affärer och stärka lönsamheten. Du får stor möjlighet att påverka och utforma arbetet för att optimera och effektivisera insatserna. Du får delta i produktutvecklingen och kommer att ha stor glädje av din passion för mat när du utvecklar vår affär.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en spännande tjänst i ett starkt och växande företag som verkar på en utmanande och föränderlig marknad. I tjänsten som Försäljningschef kommer du att utvecklas med målsättningen att successivt få ett större ansvarsområde samtidigt som du är del av ett starkt och kompetent team som tillsammans skapar goda förutsättningar för att fortsätta utveckla affärsområdet.

Kvalifikationer & Egenskaper

Vi söker dig som har någon form av eftergymnasial utbildning inom ekonomi, försäljning, ledarskap. Du har flera års relevant arbetslivserfarenhet från försäljning och erfarenhet från tidigare chefstjänst. Branschvana är en fördel för att snabbare komma in i arbetet men inte ett krav.

För att vara framgångsrik i rollen är du en trygg och stabil ledare med stark tro på individens egna förmåga. Du får energi av att se att dina affärer och medarbetare utvecklas. Du förstår hur vi skapar lönsamhet för såväl oss som för kunden. Du är resultatdriven, proaktiv och med ett tydligt kundfokus ser du alltid möjligheter till förbättringar. Du har förmågan att strukturera, planera och arbeta med effektiv målstyrning. Med en god kommunikativ förmåga möjliggör du tillsammans med dina medarbetare en tydlig väg fram till mål.

Du stimuleras av förändringsarbete och utmaningar, är inte rädd för att utmana invanda tankemönster och kan komma med nya idéer och lösningar. Som ledare i förändringsarbete kan du utifrån kundförståelse och insikt i affären sätta riktning och mål för verksamheten samt följa upp att ni når bestående förflyttningar. Du trivs i en miljö med höga krav där du känner av pulsen i hela logistikflödet och driver många olika uppgifter parallellt.

För att lyckas i rollen ser vi även att du talar och skriver engelska obehindrat.

Ansökan

Välkommen med din ansökan och meritförteckning! I denna rekrytering samarbetar vi med EKSTAM Executive Search & Selection. För mer information, ring vår konsult Ann Ekstam, 0733 – 94 64 26. Ansök senast den 24 februari på apply@ekstamsearch.se.

Vi behandlar alltid dina personuppgifter enligt gällande lagstiftning. Genom att skicka formuläret godkänner du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Dafgårds gällande integritetspolicy. http://www.dafgards.se/om-oss/dataskyddsforordningen/

Gunnar Dafgård AB är ett svenskt familjeägt företag med drygt 1100 anställda och en omsättning på 2,8 miljarder SEK. Företaget grundades 1937 i Källby, Västergötland och där finns fortfarande huvudkontor och all produktion. Under tre varumärken; Dafgårds, Billys och Gorbys, säljs frysta och kylda livsmedel till dagligvaruhandeln, restaurang och storkök samt export.