Kristoffer Karlsson

Processledare

Hur kommer det sig att du sökte jobb på just Dafgårds?

Jag arbetade tidigare med att stycka gris på ett företag i Skara. Det var år 2015 i samband med att de skulle lägga ner avdelningen jag arbetade på som jag först kom i kontakt med Dafgårds. Magnus, som är en av funktionscheferna här på Dafgårds, kom och föreläste för oss och man kunde då även lämna en intresseanmälan direkt på plats, vilket jag gjorde. Jag har bekanta som arbetat på Dafgårds tidigare och de har berättat att tempot är högt och att företagskulturen är familjär, något som verkade passa mig bra. Några dagar innan jul fick jag komma på intervju och blev efter det anställd som operatör på köttbullelinjen.

Kan du berätta om hur din resa på Dafgårds har sett ut hittills?

Absolut! Min resa har hittills varit intensiv och väldigt rolig. Jag började som operatör på köttbullelinjen och arbetade i början enbart helger. Som operatör skötte jag om linjen, fyllde på ingredienser och tog kontrollprover för att säkerställa kvalitén. Då jag visade framfötterna, skötte mitt jobb väl och var bra på att ta människor fick jag efter ett tag frågan om att bli samordnare. I samband med rollbytet gick jag även över till att arbeta heltid.

När det år 2016 investerades och byggdes en ny hall för vegetariska produkter så blev jag istället samordnare där och för ca ett halvår sedan fick jag möjlighet att ta rollen som processledare. Som processledare är ingen dag den andra lik. Jag har ett helhetsansvar för att maskinerna fungerar korrekt och personalen har kunskap och rätt instruktioner så att vi varje dag lagar riktigt god mat.

Vad är det bästa med ditt arbete just nu?

Det jag gillar bäst med mitt arbete är att det håller ett högt tempo och att man hela tiden stöter på nya utmaningar. Man kan vara olika när det gäller att lära sig nya saker men för mig passar det jättebra. Sedan har jag trevliga och bra arbetskamrater som får mig att trivas och det är också väldigt viktigt för mig.
Just nu är jag inblandad i ett projekt där vi testar programvaran för ett nytt datasystem på marknaden, något som är väldigt roligt. Så du ser, ingen dag är den andra lik!

Vad vill du säga till den som funderar på att söka jobb på Dafgårds?

Jag blev mycket trevligt bemött och fick en gedigen introduktion när jag började här. Det har hjälpt mig mycket i min fortsatta utveckling på företaget. På Dafgårds är det bra gemenskap och det märks tydligt att vi är ett familjeföretag där man tar hand om varandra. Många tror att det är lättare än vad det är att arbeta här, men det ställs höga krav och det är viktigt att arbetet görs på ett korrekt sätt, annars kan delar i matlagningen gå väldigt fel!